
Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Tradycyjny Croissant to pieczywo z ciasta półfrancuskiego w kształcie rogalika bez nadzienia. Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi z 1839 roku i jest wiązany z osobą Augusta Zanga, właściciela wiedeńskiej piekarni przy rue de Richelieu w Paryżu.
Jeśli zainteresowała Cię ta dziedzina wiedzy cukierniczej, wypełnij formularz na dole strony aby zarezerwować odpowiadający Ci termin.
Od tego czasu niewiele zmieniło się, nadal jest to jeden z ulubionych składników lekkiego śniadania z filiżanką kawy. Nowoczesne Croissanty przybrały kolory, odrobine inne kształty i wypełnienia różnymi nadzieniami. Podstawy pozostały te same.
Program obejmuje:
- Klasyczny Croissant Maślany
- Croissant Colorant z kremem Mango-Marakuja
- Croissant Pain au Chocolat
- Croissant Pan aux Raisins
- Cruffins z ganaszem waniliowym
- Danisz z owocami i kremem Pâtissière
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący:
Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.

„Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów”
Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży
Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie: |
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2) • Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk • Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu • Wietrzenie sali co godzinę • Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną |
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce: