
Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze gdzie dowiecie się jak przygotowywać tradycyjne Croissanty
Tradycja francuskich ciast
Croissant, Pain Au Chocolate i Pain aux Raisins to popularne francuskie pieczywo, wytwarzane z delikatnego, warstwowego ciasta drożdżowego i różnią się rodzajem nadzienia oraz sposobem zaplatania, croissant są tradycyjnie bez wypełnienia, ale na szkoleniu poznasz także rodzaje z musami oraz polewami czekoladowymi, pain au chocolat z nadzieniem z gorzkiej czekolady, a pain aux raisins z rodzynkami i kremem migdałowym.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook















Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Program obejmuje:
- Klasyczny Croissant Maślany
- Croissant Colorant z kremem Mango-Marakuja
- Croissant Pain au Chocolat
- Croissant Pan aux Raisins
- Cruffins z ganaszem waniliowym
- Danisz z owocami i kremem Pâtissière
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin: