Home Szkolenia Cukiernicze Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Croissant, Pain Au Chocolate, Pain aux Raisins – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na jednodniowe szkolenie cukiernicze gdzie dowiecie się jak przygotowywać tradycyjne Croissanty

Tradycja francuskich ciast

Croissant, Pain Au Chocolate i Pain aux Raisins to popularne francuskie pieczywo, wytwarzane z delikatnego, warstwowego ciasta drożdżowego i różnią się rodzajem nadzienia oraz sposobem zaplatania, croissant są tradycyjnie bez wypełnienia, ale na szkoleniu poznasz także rodzaje z musami oraz polewami czekoladowymi, pain au chocolat z nadzieniem z gorzkiej czekolady, a pain aux raisins z rodzynkami i kremem migdałowym.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Program obejmuje:

  • Croissant klasyczny maślany
  • Croissant z kremem mango marakują
  • Croissant migdałowy
  • Pain chocolat
  • Pain aux Raisins
  • Cruffins z ganaszem waniliowym
  • Danishe z owocami

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

20 mar 2024

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

1000zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria