Home Szkolenia Cukiernicze Draże czekoladowe i Nugat – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Draże z Igorem Zaritskim

Draże czekoladowe i Nugat – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Draże, tak jak praliny, zawdzięczają swój smak nie tylko doskonałej czekoladzie, ale i zamkniętemu w ich środku wypełnieniu. Draże można przygotować na wiele sposobów, łącząc różne składniki i produkty, nadając im różnorodne smaki i kolory. Poznasz zastosowanie owoców liofilizowanych, orzechów i marcepanu w produkcji draży.

Nugat smakołyk znany przede wszystkim we Francji, Hiszpanii i Włoszech – rodzaj deseru, składającego się z masy z syropu gotowanego z miodem, wymieszanej z siekanymi orzechami włoskimi lub migdałami oraz pianą ubitą z białek. Poznasz podstawy sporządzania syropów w różnych temperaturach, prażenia orzechów oraz zasady krojenia i przechowywania.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

Draże:

  • Słony karmel-kawa
  • Karmelizowany migdał-czekolada-limonka
  • Orzech laskowy-miód
  • Marcepan-gianduja-prażynki-czekolada
  • Orzech nerkowca-mango-curry
  • Orzech pekan- karmel-czekolada
  • Pop corn-karmel
  • Czarna porzeczka-biała czekolada
  • Żurawina-pistacja
  • Żelka Pabana-czekolada

Nugat:

  • Nougat Montelimar
  • Nougat Malina-Pistacja
  • Nougat Pekan-Karmel

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

06 lis 2023 - 07 lis 2023

Czas

10:00 - 19:00

Koszt

1600 zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria