Szkolenia Cukiernicze Warsaw Academy of Pastry Arts - Draże i Nugat

Draże czekoladowe i Nugat – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Draże, tak jak praliny, zawdzięczają swój smak nie tylko doskonałej czekoladzie, ale i zamkniętemu w ich środku wypełnieniu. Draże można przygotować na wiele sposobów, łącząc różne składniki i produkty, nadając im różnorodne smaki i kolory. Poznasz zastosowanie owoców liofilizowanych, orzechów i marcepanu w produkcji draży.

Nugat smakołyk znany przede wszystkim we Francji, Hiszpanii i Włoszech – rodzaj deseru, składającego się z masy z syropu gotowanego z miodem, wymieszanej z siekanymi orzechami włoskimi lub migdałami oraz pianą ubitą z białek. Poznasz podstawy sporządzania syropów w różnych temperaturach, prażenia orzechów oraz zasady krojenia i przechowywania.

W programie znajdą się następujące receptury:

Draże:

  • Porzeczka, Jogurt, Czekolada Blanc Satine
  • Karmelizowany Migdal, Papryczka chili, Czekolada Okoa
  • Nerkowiec, Mango, Carry
  • Orzech Laskowy, Miód, Czekolada Alunga
  • Marcepan, Gianduja, Prażynki, Czekolada Pomarańczowa
  • Rodzynki, Pistacja, Czekolada Zefir
  • Słony karmel, Limonka, Czekolada Okoa
  • Żelka Pabana, Kokos, Marakuja
  • Karmelizowany Popkorn, Mleczna czekolada, Sól himalajska
  • Fisalis (miechunka), Malina, Czekolada Ruby

Nugat:

  • Nougat Montelimar
  • Nougat Malina Pistacja
  • Nougat Pekan Karmel

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący:

Igor Zaritskiy – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa! Igor Zaritskiy jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów


Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży

Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie:
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2)
• Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk
• Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu
• Wietrzenie sali co godzinę
• Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną
Wszyscy przebywający na terenie Akademii są zobowiązani do noszenia maseczek ochronnych lub materiału zakrywającego usta i nos

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

lub tel. 881 053 043


Wypełnij Formularz aby wybrać odpowiadający Ci termin oraz zarezerwować miejsce:

Tagi: ,

Data

25 Paź 2021 - 26 Paź 2021

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1200zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria