Home Szkolenia Cukiernicze Nowoczesne, Musowe Torty – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Nowoczesne, Musowe Torty – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Nowoczesne, Musowe Torty – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Zapraszamy na bogate w wiedzę, jednodniowe szkolenie cukiernicze z nowoczesnych, musowych tortów.

Musowe Torty

Wielowarstwowe, orzeźwiające owocowym smakiem, torty musowe przygotowane na tym szkoleniu, składają się z warstw biszkoptu, chrupki, coulis, i musu. Zostaną też wykończone glazurą oraz zamszem i pięknie zaaranżowane różnymi dekoracjami.

Na szkoleniu

Na tym szkoleniu omówisz najnowsze trendy cukiernictwa wykorzystywane przy przygotowywaniu owocowych tortów musowych. Przedstawimy Ci współczesne formy silikonowe i receptury wieloskładnikowe, łączące smaki i tekstury w jednym przepisie.

Zapewniamy

Jakie jeszcze tajemnice należy znać, aby torty udały się idealnie? Nie ma trudnych pytań, więc przyjdź i pytaj! My zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdują się następujące receptury:

Torty:

  • Malina-Ciemna Czekolada-Orzech Laskowy
  • Mango-Kokos-Marakuja
  • Truskawka-Pistacja-Wanilia
  • Ananas-Liczi-Pekan
  • Karmel-Gruszka-Migdal

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne do pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Nauczymy Cię przyrządzać z nich efektowne wypieki, ale na szkoleniu nie zabraknie: 

  • Metody dekorowania
  • Pracy z teksturami
  • Łączenia smaków
  • Technik przechowywanie
  • Porad o higienie pracy

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

06 lip 2023

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

900zł

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A