
Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Na nowym jednodniowym szkoleniu cukierniczym, które nazwaliśmy „Słodkie Słoiczki” Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczysz się jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem. A wszystko to pod czujnym okiem naszego mistrza cukiernictwa, w wygodnej i dużej przestrzeni, oraz przy użyciu sprzętu czołowych firm gastronomicznych.
Coraz bardziej popularne desery w słoiczkach będą urozmaiceniem każdego wydarzenia i miłą alternatywą dla klasycznych ciast i ciasteczek. Desery są lekkie, kolorowe, mogą być podawane na różne przyjęcia okolicznościowe lub na co dzień, doskonałe na wynos i zabrane w podróż.
Karmelizowany orzech Pekan z wyglądu i w smaku przypominający orzech włoski, do tego pyszna Gorgonzola i słodka Gruszka Klapsa, nazywana też faworytką. I to wszystko w jednym słoiczku, a słoiczków jest siedem.
Na szkoleniu
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook







Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Gorzka Czekolada-Karmelizowany Orzech Laskowy-Malina
- Karmelizowany Orzech Pekan-Ser Gorgonzola-Gruszka Klapsa
- Kokos-Mango-Ananas
- Malinamisu
- Melba
- Tiramisu
- Panna cotta
- Trio Czekolady z Marakują
Program obejmuje:
- Przygotowanie różnego rodzaju musów, kremów, coulis
- Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable
- Metody dekorowania
- Praca z teksturami
- Łączenie smaków
- Techniki przygotowywania
- Metody przechowywanie
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.
Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin: