
Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Na nowym jednodniowym szkoleniu cukierniczym, które nazwaliśmy „Słodkie Słoiczki” Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczysz się jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem. A wszystko to pod czujnym okiem naszego mistrza cukiernictwa, w wygodnej i dużej przestrzeni, oraz przy użyciu sprzętu czołowych firm gastronomicznych.
Coraz bardziej popularne desery w słoiczkach będą urozmaiceniem każdego wydarzenia i miłą alternatywą dla klasycznych ciast i ciasteczek. Desery są lekkie, kolorowe, mogą być podawane na różne przyjęcia okolicznościowe lub na co dzień, doskonałe na wynos i zabrane w podróż.
Karmelizowany orzech Pekan z wyglądu i w smaku przypominający orzech włoski, do tego pyszna Gorgonzola i słodka Gruszka Klapsa, nazywana też faworytką. I to wszystko w jednym słoiczku, a słoiczków jest siedem.
W programie znajdą się następujące receptury:
- Gorzka Czekolada-Karmelizowany Orzech Laskowy-Malina
- Karmelizowany Orzech Pekan-Ser Gorgonzola-Gruszka Klapsa
- Kokos-Mango-Ananas
- Malinamisu
- Melba
- Tiramisu
- Panna cotta
- Trio Czekolady z Marakują
Program obejmuje:
- Przygotowanie różnego rodzaju musów, kremów, coulis
- Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable
- Metody dekorowania
- Praca z teksturami
- Łączenie smaków
- Techniki przygotowywania
- Metody przechowywanie
Podczas szkolenia zapewniamy:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
- Surowce
- Napoje, kawa, lunch
- Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
- Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre
Prowadzący:
Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii.

„Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów”
Igor Zaritskiy o sobie dla Mistrza Branży
Akademia przestrzega wszelkich zasad bezpieczeństwa, mianowicie: |
• Odległość między uczestnikami szkolenia ( 1 osoba na 2.5 m2) • Odpowiednia liczba dozowników z płynem do dezynfekcji rąk • Regularne czyszczenie/ dezynfekcje stołów oraz sprzętu • Wietrzenie sali co godzinę • Na terenie Akademii mogą przebywać osoby zdrowe, bez objawów chorobowych sugerujących Covid-19, nie objęte izolacją lub kwarantanną |
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
Wypełnij Formularz aby wybrać jeden z dostępnych terminów, oraz zarezerwować miejsce: