Home Szkolenia Cukiernicze Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim
Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Słodkie Słoiczki – Deser na Wynos – Szkolenie Cukiernicze z Igorem Zaritskim

Na nowym jednodniowym szkoleniu cukierniczym, które nazwaliśmy „Słodkie Słoiczki” Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczysz się jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem. A wszystko to pod czujnym okiem naszego mistrza cukiernictwa, w wygodnej i dużej przestrzeni, oraz przy użyciu sprzętu czołowych firm gastronomicznych.

Coraz bardziej popularne desery w słoiczkach będą urozmaiceniem każdego wydarzenia i miłą alternatywą dla klasycznych ciast i ciasteczek. Desery są lekkie, kolorowe, mogą być podawane na różne przyjęcia okolicznościowe lub na co dzień, doskonałe na wynos i zabrane w podróż.

Karmelizowany orzech Pekan z wyglądu i w smaku przypominający orzech włoski, do tego pyszna Gorgonzola i słodka Gruszka Klapsa, nazywana też faworytką. I to wszystko w jednym słoiczku, a słoiczków jest siedem.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie podejmujące ten temat. Świadectwo tego znajdziesz w poniższej galerii prezentującej desery wykonane przez naszych uczestników, oraz w wielu opiniach o Warsaw Academy of Pastry Arts na naszej stronie Facebook

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 900, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

W programie znajdą się następujące receptury:

  • Gorzka Czekolada-Karmelizowany Orzech Laskowy-Malina
  • Karmelizowany Orzech Pekan-Ser Gorgonzola-Gruszka Klapsa
  • Kokos-Mango-Ananas
  • Malinamisu
  • Melba
  • Tiramisu
  • Panna cotta
  • Trio Czekolady z Marakują

Program obejmuje:

  • Przygotowanie różnego rodzaju musów, kremów, coulis
  • Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable
  • Metody dekorowania
  • Praca z teksturami
  • Łączenie smaków
  • Techniki przygotowywania
  • Metody przechowywanie

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Igor Zaritskyi – Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony szef cukiernictwa, superfinalista World Chocolate Masters! Igor Zaritskyi jest właściwie szefem Warsaw Akademy of Pastry Arts. Nadzorował przygotowanie Akademii, jest też autorem wszystkich programów jakie pojawią się w Akademii. 

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zarezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

01 sie 2023

Czas

09:00 - 19:00

Koszt

900zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A
Kategoria