Home Szkolenia Cukiernicze Tradycyjne Wypieki z Maciejem Wiśniewskim

Tradycyjne Wypieki z Maciejem Wiśniewskim

Nie tylko croissanty. Zapraszamy na dwudniowe, pełne wiedzy, szkolenie z Tradycyjnych Wypieków, prowadzone przez Macieja Wiśniewskiego.

Trudno jest mówić o cukiernictwie, nie mając podstaw w najbardziej klasycznych i tradycyjnych wypiekach w Polsce.  Wiedza ta jest solidną podstawą zarówno z tradycji i naszej kultury, jak również bazą do wejścia w nowoczesne smaki i trendy cukiernicze na świecie.

Na szkoleniu

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1800, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Program:

  • Makowiec
  • babka drożdżowa
  • croissanty
  • faworki
  • pączki pistacja
  • pączki krem waniliowy – malina
  • szarlotka
  • drożdżówki w 3 smakach
  • sernik biała czekolada – malina

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa, lunch
  • Dyplom potwierdzający ukończenie szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący szkelenie:

Warsaw Academy of Pastry Arts - Tradycyjne Polskie Wypieki Maciej Wiśniewski (2)

Maciej Wiśniewski, z cukiernictwem związany już od najmłodszych lat. Podstawy technologii zdobywał jako nastolatek, kiedy to pod okiem specjalistów rozpoczął pracę, w jednej z największych w Polsce, rodzinnej firmie „Catering Bracia Wiśniewscy”. Jego duże zaangażowanie i ogromny talent sprawiły, że szybko został objęty poszerzonym programem szkoleń specjalistycznych, mając możliwość rozwijać swój warsztat pod okiem najlepszych fachowców branży m.in. w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut.

Współautor książek cukierniczych „Kreacje” oraz „Kreacje Świąteczne”. Współtwórca i współwłaściciel autorskiej cukierni Mazovia Patisserie mieszczącej się w hotelu Hilton w Warszawie

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu bezpośredniego:

Anna Cienkowska tel. 532 403 425 lub Weronika Zaritska tel. 733 314 543 | Możesz także napisać do nas na adres mailowy: E-mail: akademia@sempreinfo.pl

Wypełnij formularz aby zerezerwować odpowiadający Ci termin:

Data

07 paź 2023 - 08 paź 2023

Czas

10:00 - 18:00

Koszt

1850zł (brutto)

Lokalizacja

Sempre Group Sp. Z o.o.
Pruszków, Wiejska 13A