36 Receptur w 3 tygodnie…

W pierwszym tygodniu poznamy najprostsze przepisy i zasady przygotowania znanych na całym świecie deserów. Poznacie m. in. receptury dla:

1. Tradycyjny sernik 2. Tiramisu 3. Panna Cotta z wiśniami (sezon zimowy) truskawkami (sezon letni) 4. Tarta cytrynowa 5. Tarta egzotyczna 6. Tort Opera 7. Tort Esterhazy 8. Ciasteczko Brownie z ganaszem słona karmel 9. Tort Praga 10. Tort Zacher 11. Tort Miodownik

W drugim tygodniu pracujemy nad teksturami musów, glazurą, owocowych kuli, chrupiących spodów. Tworzymy smaki, tekstury, dekoracje.

Poznacie receptury:

1. Deser Anna Pavlova 2. Deser Czarny las 3. Deser Szara Reneta 4. Deser Royal 5. Keks słony karmel 6. Keks kasztanowy 7. Rumowa baba 8. Entremet migdał/gruszka/anyż 9. Entremet kokos/ananas/ marakuja 10. Entremet miód/rokitnik/orzechy włoskie 11. Entremet malina/pistacja/orzechy laskowe

W trzecim tygodniu poznacie podstawy przygotowania ciasta parzonego i różnych produktów. Ponadto: Przygotowanie makaroników, ganaszów i konfitur. Podstawy pracy z czekoladą. Pralinki tradycyjne i nowoczesne.

1. Ekler kawa/wanilia/czekolada. 2. Ptysie mango/agrest/sezam. 3. Paris- brest/orzechy/słony karmel 4. Makaroniki cytryna/bazylia 5. Makaroniki pistacja 6. Makaroniki czekolada „Fleur de sel”. 7. Makaroniki malina- orzech laskowy 8. Trufla tradycyjna z rozmarynem 9. Trufla pistacjowa 10. Trufla orzech laskowy 11. Trufla migdałowa 12. Pralinki miód/limonka/rum 13. Pralinki marakuja- karmel 14. Pralinki cappuccino- baileys

Dowiesz się, jak dobrze zorganizowana praca pozwala wiele osiągnąć bez stresu! Nauczymy Cię jak zaskakiwać smakiem i pięknym wyglądem.

Prowadzący: Igor Zaritskiy Szacunkowy czas trwania: odbywa się w godzinach 16.00-21.00 w dni
robocze
Cena szkolenia 15-dniowego: 5500zł (brutto) Miejsce: Drugie piętro sklepu Sempre, Pruszków, Wiejska 13A

Program:

  • Przepisy i zasady przygotowania deserów znanych na całym świecie
  • Podstawy wyrobu kruchego ciasta, biszkoptów, sable / kremów maślanych / dekoracji czekoladowych / polew i glazur
  • Praca z teksturami musów / glazurą / owocowych kuli / chrupiących spodów
  • Łączenie smaków / tekstur / dekoracji
  • Przygotowanie ciasta parzonego / makaroników / ganache / konfitur
  • Podstawy pracy z czekoladą / Praliny tradycyjne i nowoczesne

Podczas szkolenia zapewniamy:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  • Surowce
  • Napoje, kawa
  • Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  • 20% rabatu na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Prowadzący: 

IGOR ZARITSKIY Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony! 
Mówi o sobie:
Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów

Największe osiągnięcia: 

  • Best Ukrainian Pastry chef 1st place 10/2015 Biscotti Lviv Ukraine
  • World chocolate masters 2nd place 03/2013 Barry Callebaut Istambul
  • Mondial des art sucres 3rd place 03/2010 DGF Paris
  • Executive Pastry Chef – Szef kuchni cukierniczej w La Maison Warszawa

WARUNKI UCZESTNICTWA W SZKOLENIACH (WARSZTATACH)

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym w terminie do 7 dni przed rozpoczęcia szkolenia. Po otrzymaniu faktury pro formy należy dokonać wpłaty całej kwoty lub 50% zaliczki wartości szkolenia (warsztatu).

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:

Weronika Zaritska tel. 733 314 543
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl


To wydarzenie już się odbyło. Poinformuj nas jeśli jesteś zainteresowany/a podobnymi szkoleniami wypełniając poniższą ankietę.